1 reactie

6 tips om geld uit te sparen als student

Als student heb je geen groot inkomen. Misschien werk je een beetje in het weekend of ga je eens babysitten, maar veel verdienen kan je dat niet noemen. Daarom heb ik enkele tips om ervoor te zorgen dat de inhoud van je portemonnee op peil blijft.

20 euro biljetten

 TIP 1: Geef niet te veel uit

Niet te veel uitgeven is natuurlijk een logische stap als je wat wil besparen. Elke keer dat je iets wil kopen, moet je je eens even afvragen ‘Heb ik dit wel echt nodig?‘ of ‘Hoelang zal ik dit echt gebruiken?’. Je zal zien dat je veel bewuster gaat kopen en vaker gaat beseffen dat je die zak snoep of die 100ste lipgloss eigenlijk toch niet echt nodig hebt.

TIP 2: Zoek weekend- of vakantiewerk

Je kan als student makkelijk iets bijverdienen door te gaan werken in het weekend of in de vakanties. Je mag niet onbeperkt gaan werken, maar elke dag dat je gewerkt hebt, heb je toch weer een centje verdiend. Ga eens horen bij de plaatselijke bakker, supermarkt of tearoom of zij geen werk voor jou hebben.

TIP 3: Meenemen in plaats van kopen

De verleiding is groot om op je werk of school een broodje te kopen, frisdrank uit de automaat te nemen of een taartje te kopen bij de bakker onderweg. Probeer eens om zelf je lunch en tussendoortjes mee te nemen. Zo bespaar je op een maand al heel wat.

Lunchbox

TIP 4: Ga bijklussen

Hoor eens bij je familie, vrienden en buren of er iemand een babysit kan gebruiken. Ook eenmalige klusjes zoals het gras afdoen, schilderen of strijken helpen om een beetje bij te verdienen.

TIP 5: Ruim je kamer op

Terwijl je opruimt, vind je vaak spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Gooi ze niet weg, maar zet ze op een zoekertjessite om ze tweedehands te verkopen. Zo krijg je er zelf nog iets voor terug. Handige sites hiervoor zijn bijvoorbeeld Kapaza en 2dehands.

Kapaza logo   2dehands logo

TIP 6: Schrijf je uitgaven op

Schrijf een keer op hoeveel je nu eigenlijk uitgeeft per maand. Zet in dit lijstje ook wat je verdient (zakgeld, weekendwerk, klusjes enz.). Op deze manier heb je een goed overzicht over wat je per maand uitgeeft en wat je over hebt. Dit helpt om bewuster om te gaan met je geld.

Ik pas deze tips zelf ook toe. Ze werken echt, gewoon even uitproberen en je zal zien dat je net iets minder uitgeeft en net iets meer over hebt op het einde van de maand.

Veel succes!

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Advertenties

Eén reactie op “6 tips om geld uit te sparen als student

  1. Als student kom je altijd te kort en met deze geld tips van jouw kan iedereen nu besparen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: