Een reactie plaatsen

Ehsaldmc project reisbureau

Via mij opleiding, postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie, werk ik aan een project ‘Geïntegreerd online communicatieplan’ voor het reisbureau AVD Travel in Mechelen. In dit artikel leg ik jullie uit hoe dit project precies in zijn werk ging.

Aanzet: strategie uitwerken

We werkten met 2 verschillende groepen apart aan dit project. Eerst en vooral gingen we naar het reisbureau (de opdrachtgever) en kwamen we te weten wat ze net nodig hadden. Op basis daarvan werkten we een strategie uit voor een nieuwe website, de Facebook pagina, een LinkedIn pagina, een nieuwsbrief en digitale advertenties (op Facebook en LinkedIn). Elke groep ging apart zijn strategie voorstellen aan onze gastdocent, die ook de punten geeft voor dit project. Hij koos voor de strategie van onze groep. Daarna gingen we deze strategie voorstellen aan de opdrachtgever. De mensen van het reisbureau waren onder de indruk en gingen ermee akkoord.

Team project reisbureau

Onze groep van 5 toen we te horen kregen dat onze strategie gekozen werd.

Uitvoering van de strategie

Vanaf dat moment werkten we met de 2 groepen samen aan onze strategie. We zijn nu met 11, wat vrij veel is voor een project maar alles loopt goed. Concreet hebben een aantal studenten samen gezeten met de opdrachtgever en hun nieuwe webbouwer om zo tot een mooie website te komen. Hierbij werd er rekening gehouden met SEO* (Search Engine Optimization) en de manier waarop mensen een website bekijken. Verder maakten we een planning met posts die op de Facebook pagina verschijnen en werden deze ingepland met onderlinge toestemming van de opdrachtgever. Ook de nieuwsbrief werd uitgewerkt en de LinkedIn pagina aangemaakt.

Voorstel website AVD Travel

Voorstel website AVD Travel

Beoordeling

We werken nog aan de uitwerking tot het einde van ons schooljaar (april). We zorgen ervoor dat de opdrachtgever weet hoe hij er verder mee aan de slag moet. Hiervoor gaan we een halve dag opleiding geven in het reisbureau over de Facebook pagina, LinkedIn pagina, nieuwsbrief en de evaluatie van de website (met Google Analytics*). Eind april (of iets later) krijgen we onze punten van dit project samen met de punten van alle andere projecten en examens. Spannend!

* SEO of Search Engine Optimization omvat alle activiteiten die bedoeld zijn om een webpagina hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.
* Google Analytics is een online systeem van Google waarmee je je website kan analyseren. Zo kan je te weten komen welke pagina’s er vaak bekeken worden, via welke sites je bezoekers op je website komen enz.

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Bekijk ook vergelijkbare artikels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: