Een reactie plaatsen

Wat is postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie?

Aangezien dit een blog is die begonnen is als een schoolproject, zou ik graag even uitleggen hoe mijn opleiding en school in elkaar zitten.

Postgraduaat, wat is dat voor iets?

Ik volg een postgraduaat. Dit is een opleiding die je enkel kan volgen als je al een diploma hebt (bachelor of master). Het is eigenlijk een vervolgopleiding die je met niets anders kan vergelijken. Het is dus niet hetzelfde als een master.

Ehsal Management School

Dit postgraduaat volg ik aan de Ehsal Management School (EMS) in Brussel. Deze school biedt enkel postgraduaten aan. Een van deze postgraduaten is het postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie waar ik voor gekozen heb. De Ehsal Management School is een onderdeel van Odisee (het vroegere HUB – Hogeschool Universiteit Brussel).

Ehsal Management School Brussel

Ehsaldmc

Ehsaldmc is een samentrekking van de school (Ehsal Management School) en de opleiding (Digitale Marketing en Communicatie). Wat houdt dit postgraduaat nu juist in? Het is een praktische opleiding die duurt van oktober tot april. In het eerste semester is er nog vrij veel les (lees: ongeveer anderhalve dag vrij per week). Je start met 3 projecten in dit semester. Twee daarvan worden in januari afgerond en het derde loopt het hele jaar. In het tweede semester is er minder les en starten er nog twee projecten. Deze projecten zijn opdrachten voor echte bedrijven. Zij evalueren op het einde samen met de docenten en implementeren er eventueel iets van.

De vakken die wij krijgen zijn:

  • Management, strategie en planning
  • Research en metrics
  • Website management
  • Mobile marketing (enkel project)
  • Social media marketing en communicatie
  • E-mailmarketing en e-crm (enkel project)
  • Special topics
  • Persoonlijke vaardigheden

In totaal kunnen er elk jaar 100 studenten deze opleiding volgen. Dit jaar zitten we met iets meer dan 40 studenten in een klas (er zijn twee klassen). Het inschrijvingsgeld wordt in het begin van het schooljaar betaald en vanaf dan ben je gerust. Dit is het enige dat je betaalt, je krijgt daarna al je boeken en cursussen en moet niets meer printen of halen. De lessen worden gegeven door gastdocenten. Dit zijn mensen die in het vak staan en met de nodige expertise kunnen vertellen over hun ervaringen. Sommigen onder hen hebben ook een (of meerdere) boeken geschreven. Die krijg je dan ook.

Hopelijk is het nu duidelijk wat ik juist doe. Als er iemand meer over wil weten of dit postgraduaat eventueel zelf wil volgen, mag je me altijd contacteren met vragen.

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: