Een reactie plaatsen

6 tips om de examens door te komen

De examens zijn weer in zicht. Om deze moeilijke tijd door te komen heb ik 6 tips voor jullie.

Voor de blokperiode

1. Planning

Een planning is heel belangrijk om een overzicht te hebben over wat je allemaal moet doen. Begin hier op tijd aan. Bekijk wanneer je examens vallen en reken dan uit wanneer je moet beginnen leren om alles geleerd te krijgen in de blokperiode.

Als je een planning maakt, zal je zien dat je meer rust hebt in je hoofd. Je moet niet meer constant denken aan wat je nog allemaal moet doen en wanneer. Je krijgt ook meer gedaan als je van tevoren weet wat je op een bepaalde tijd af moet krijgen.

2. Organisatie

Zoek je papieren en cursussen op voorhand samen. Leg alles per vak en check of je alles hebt. Zo niet moet je even bijschrijven van klasgenoten. Door dit te doen, bespaar je tijd tijdens je blokperiode. Je hebt dan alles mooi klaarliggen en kan direct beginnen leren.

3. Clear desk = clear mind

Ruim je bureau een keer grondig op en maak hem schoon. Studeren aan een opgeruimd bureau geeft rust en zorgt ervoor dat je minder afgeleid bent. Als je kan, is het het beste dat je ook ineens de hele kamer onder handen neemt. Ik bedoel niet dat je alle kasten moet beginnen uitruimen, maar zorg ervoor dat er niet te veel rommel in het zicht ligt.

Clear desk cartoon

Tijdens de blokperiode en examens

4. Pauze nemen

Het is heel belangrijk om pauze te nemen tussen het leren door. Niemand kan uren aan een stuk even gefocust studeren. Vaak nemen mensen geen pauze omdat ze nog veel moeten doen. Ik raad je toch aan om even te pauzeren en je zal zien dat het daarna veel sneller en beter gaat.

Het kan ook goed doen om even buiten te komen of te gaan sporten. Ban zeker niet al je activiteiten uit je planning. Een beetje afwisseling kan goed doen.

5. Genoeg slaap

In je slaap verwerk je de leerstof die je overdag geleerd hebt. Nachtje door leren is dus niet aangewezen. Vaak kom je op een punt waarop je weet dat je te moe bent om nog leerstof op te nemen. Ga dan gewoon slapen zodat je de leerstof die je wel geleerd hebt beter kan verwerken.

Slaap tijdens de examens

6. Gezonde voeding

Hoe gezonder je eet, hoe meer energie je hebt om te studeren. Van alle overbodige suikers krijg je heel even een boost, maar die maken je daarna terug moe waardoor je je niet kan concentreren. Verzorg je lichaam en eet gezond tijdens het studeren.

Water drinken is ook heel goed. Ik zet altijd een flesje water op mijn bureau zodat ik zeker niet vergeet te drinken. Je lichaam zal dit meer appreciëren dan energiedranken en frisdranken.

So don’t do this:

Gezond eten tijdens examens

Ik pas deze 6 tips ook toe voor mijn eigen examens bij Ehsal Management School.

Veel succes!

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: