Een reactie plaatsen

Keuze Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie

Zoals je misschien al weet, volg ik momenteel het postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School in Brussel, ook wel ehsaldmc genoemd. Ehsaldmc is een samentrekking van Ehsal (de school) en Digitale Marketing en Communicatie (de opleiding). Vandaag vertel ik je hoe ik op deze richting gekomen ben.

Communicatiemanagement, en wat dan?

In juni 2014 studeerde ik af aan de AP Hogeschool in Antwerpen (voorheen Plantijn Hogeschool). Ik behaalde de bachelor Communicatiemanagement met specialisatie Commerciële Communicatie. Vanaf het begin wist ik al dat de mogelijkheid bestond om de master Communicatiewetenschappen te volgen na deze opleiding. Hoe verder ik in de praktische wereld van communicatie terecht kwam, hoe minder zin ik had om nog 2 jaar (schakeljaar + master) theorie te volgen. Bovendien was ik ervan overtuigd dat ik er ook met een praktische opleiding wel zou geraken.

De andere specialisatie ‘PR en Voorlichting’ (van dezelfde bachelor Communicatiemanagement) zou ik in 1 jaar kunnen volgen omdat ik hier al een aantal vakken van gezien had. Een basis PR had ik al gekregen en ik wist dat ik dit niet als job wou doen. Ik besloot deze specialisatie niet te volgen en iets te zoeken waar ik wel werk in wou vinden.

We kregen op school wel een boekje met mogelijke studierichtingen, maar daar zaten veel masters (lees: theoretische opleidingen) bij en richtingen die meer met grafisch ontwerp en film te maken hadden. Niets voor mij dus.

Social Media

Ik wist ondertussen al wel zeker dat ik iets met social media wou doen later. Daar had ik natuurlijk nog een opleiding voor nodig, want dit kwam nog niet uitgebreid aan bod aan de AP Hogeschool. In de loop van mijn bachelor had ik nog nergens iets gehoord over een richting waar social media uitgebreider werd besproken.

Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie

Toen ik afgestudeerd was, begon ik zelf te zoeken naar boeiende opleidingen die liefst nog maar 1 jaar zouden duren. Dankzij mijn goede vriend Google kwam ik terecht op de site van de HUB (Hogeschool Universiteit Brussel), die nu Odisee heet. Ehsal Management School is een onderdeel van Odisee. Ik vond een postgraduaat (1 jaar, dat was al een pluspunt) Digitale Marketing en Communicatie (klonk als muziek in mijn oren). Dit was het, dit was wat ik wou doen: social media en digitale communicatie. Ik zag dat er een infodag was en schreef me ervoor in. Als de infodag niet meeviel, zou ik wel gaan werken want een andere boeiende opleiding had ik niet gevonden.

Infodag HUB

De infodag viel heel goed mee. Ik kwam er buiten en wist dat dit postgraduaat perfect was voor mij. Ik was overtuigd en vertelde iedereen erover. Even later heb ik me online ingeschreven. De opleidingscoördinator liet me weten dat ik aangenomen was en mijn geluk kon niet op.

Toekomst

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat deze opleiding de juiste is voor mij. Ik heb niet alleen een extra diploma en meer kans op een job, ik kan ook solliciteren voor jobs die ik echt graag wil doen en waar ik me nu in kan verdiepen op een praktische manier.

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: