Een reactie plaatsen

Durex Explore second screen reclame

Honda ‘The Other Side’

Een tijdje geleden kwam Honda met een interactieve reclame. Er zaten 2 verhalen in 1 reclamespot. Als je gewoon keek, zag je het ene verhaal. Als je gedurende het filmpje op de R-knop van je computer klikte, zag je het andere verhaal. Je kon constant switchen tussen de twee.

Bekijk het filmpje van Honda.

Durex Explore

Nu komt ook Durex met een interactieve spot van hetzelfde principe. Durex pakt het anders aan en laat ons eerst de Durex Explore app downloaden. Je ziet dan letterlijk op twee schermen een ander beeld dat toch met elkaar te maken heeft. Op het eerste scherm volg je een koerier die een route aflegt om een (Durex) pakketje af te leveren. Via de app zie je pikantere scènes van koppels waar de koerier voorbij wandelt.

Via de app kan je rechtstreeks in de e-shop je favoriete producten aankopen. Havas WW Londen heeft deze spot gemaakt voor de opening van de eerste e-commerce van Durex in Groot-Brittanië.

Ik en de eerste lezers hebben deze spot nog kunnen bekijken. Nu is deze jammer genoeg niet meer beschikbaar in België.

Ik vind het een leuke reclame en ben ook van mening dat zo’n leuke vormen van reclame vaker mogen voorkomen. Durex heeft het slim gezien dat de mensen die de video willen bekijken, ook de app moeten downloaden en openen. Zo zijn ze direct verbonden met de e-shop. Misschien is het voor sommigen te veel gevraagd om de app te downloaden om de spot te kunnen bekijken, maar hey, ik het ook de moeite gedaan.

Eline
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan de Ehsal Management School (ehsaldmc) in Brussel

Bron: http://www.mm.be
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: